Eendenbedrijf in Klarenbeek getroffen door vogelgriep

Bij een eendenbedrijf in het Gelderse Klarenbeek is vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant. Om verspreiding van het virus te voorkomen, worden de circa 8.500 dieren op de locatie geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Eendenbedrijf+in+Klarenbeek+getroffen+door+vogelgriep
© Twan Wiermans

In de 1 kilometerzone rondom het besmette bedrijf liggen geen andere pluimveebedrijven. In de 3 kilometerzone van het besmette bedrijf ligt één ander pluimveebedrijf dat door de NVWA wordt bemonsterd op vogelgriep. In de 10 kilometerzone liggen drie pluimveebedrijven waarvoor een vervoersverbod geldt. Het besmette bedrijf ligt in een regio waar de ophokplicht nog steeds geldt.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zondag
  1° / -2°
  10 %
Meer weer