Opnieuw vogelgriep bij hobbybedrijf in Vriezenveen

Bij een hobbyhouder met sierwatervogels en kippen in het Overijsselse Vriezenveen is vogelgriep vastgesteld.

Opnieuw+vogelgriep+bij+hobbybedrijf+in+Vriezenveen
© Nieuwe Oogst

Volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat het waarschijnlijk om een hoogpathogene variant. Om verspreiding van het virus te voorkomen, worden de in totaal circa 150 sierwatervogels en kippen geruimd. Het gaat om een locatie van hetzelfde hobbybedrijf waar eerder deze week ook al vogelgriep is vastgesteld.


In de 1 kilometerzone van het besmette bedrijf liggen geen andere pluimveebedrijven. In de 3 kilometerzone van het besmette bedrijf liggen vijf andere pluimveebedrijven die al door de NVWA worden gescreend op vogelgriep. In de 10 kilometerzone liggen 37 pluimveebedrijven. In deze zone gelden een vervoersverbod en een ophok- en afschermplicht.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  14° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 5°
  40 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
Meer weer