Vogelgriep bij een hobbyhouder met twee locaties Overijssel

Vogelgriep is vastgesteld in het Overijsselse Haarle en Vriezenveen. De getroffen locaties zijn van dezelfde hobbyhouder. De in totaal 550 watervogels en kippen worden geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Vogelgriep+bij+een+hobbyhouder+met+twee+locaties+Overijssel
© Pixabay

In de 1 en 3 kilometerzones rond het besmette bedrijf in Daarle liggen geen andere pluimveebedrijven. Bij Vriezenveen ligt in de 1 kilometerzone ook geen andere pluimveebedrijf. In de 3 kilometerzone liggen daar zes andere pluimveebedrijven die door de NVWA worden gescreend op vogelgriep. In de 10 kilometerzone van Daarle liggen 42 pluimveebedrijven en bij Vriezenveen zijn dat er 46.

Voor alle bedrijven in de 10 kilometerzone geldt een vervoersverbod voor alle vogels en broed- en consumptie-eieren vanaf een locatie met vogels. Ook geldt het verbod voor mest van vogels en gebruikt strooisel, en voor andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met gevogelte.Daarnaast gelden regels voor de jacht, zo is het in dit gebied onder andere verboden te jagen op eenden of te jagen in gebieden waar dat watervogels kan verstoren Bekijk de actuele besmettingen en maatregelen op de kaart in de Dierziekteviewer van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.


Landelijke maatregelen

Er gelden nog altijd landelijke maatregelen als een verbod op het bezoeken van vogelverblijfplaatsen van risicovogels, tenzij dit absoluut noodzakelijk is. Onder risicovogels vallen gehouden hoenderachtigen als kippen, maar ook watervogels en loopvogels.
Ook is in tien regio's de ophok- en afschermplicht nog onverminderd van kracht, net als in de 10 kilometerzones rondom een uitbraak.Op de website van de NVWA staat meer informatie over de ophok- en afschermplicht. Ook is er een verbod ingesteld op het tentoonstellen van pluimvee, watervogels en loopvogels.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer