Noord-Hollandse kaas nu ook met PlanetProof-keurmerk

De fameuze Noord-Hollandse kaas uit Lutjewinkel wordt nu ook gecertificeerd met het keurmerk ‘On the way to PlanetProof’.

Noord%2DHollandse+kaas+nu+ook+met+PlanetProof%2Dkeurmerk
© FrieslandCampina

Vanaf medio oktober is de kaas met keurmerk verkrijgbaar bij de versafdelingen van Plus, Sligro, Boon’s Markt, Coop, Dirk, Boni en Spar. Het gaat hierbij om stukken en plakken Noord-Hollandse Gouda 48+ jong, jong belegen en belegen.

Deze week is de gecertificeerde kaas officieel geïntroduceerd tijdens de opening van de Alkmaarse kaasmarkt. Na het luiden van de bel overhandigde melkveehouder Joep Verbij de eerste Noord-Hollandse PlanetProof-kaas aan Harm Fokker van inkooporganisatie Superunie.


Blij met toeslag

Verbij heeft een melkveebedrijf in het Noord-Hollandse Den Ilp en levert sinds kort PlanetProof-melk aan FrieslandCampina. Hij is tevreden met de toeslag die hij krijgt als beloning voor de duurzaamheidsinspanningen in zijn bedrijfsvoering.

Namens kaasgroothandel Zijerveld zegt directeur Joris Vogelpoel dat de vraag naar zuivelproducten die voldoen aan hoge eisen op het gebied van dier, natuur en klimaat blijft toenemen. ‘Het is goed om te zien dat steeds meer klanten waarde hechten aan het PlanetProof-keurmerk.’


Authentiek streekproduct

Noord-Hollandse kaas is door de EU erkend als authentiek streekproduct. Vanwege de vraag vanuit de markt naar kaas met keurmerk, startte FrieslandCampina begin dit jaar met de werving van leden in Noord-Holland voor PlanetProof-melkstroom. Inmiddels zijn ruim veertig leden-melkveebedrijven gecertificeerd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 10°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer