SMK en FM Group gaan duurzame sierteelt verder stimuleren

Stichting Milieukeur (SMK) en handelsbedrijf FM Group gaan samenwerken om duurzaamheid in de sierteeltketen verder te bevorderen. Zij hopen de sector meer inzicht te kunnen geven in de beschikbare informatie over duurzaamheid.

SMK+en+FM+Group+gaan+duurzame+sierteelt+verder+stimuleren
© Nieuwe Oogst

Volgens SMK en de FM Group kunnen kwekers, bloemisten en andere afnemers van bloemen en planten met meer informatie over duurzaamheid beter weloverwogen keuzes maken in hun verduurzamingsprocessen.

De partijen pakken dit aan door onder meer het onafhankelijke SMK-keurmerk Barometer Duurzame Bloemist nog meer onder de aandacht te brengen bij bloemisten in Nederland en het Duitstalig gebied. Met de Barometer Duurzame Bloemist kunnen bloemisten aantonen dat een groot deel van het assortiment bloemen en planten duurzaam is geteeld en dat de bedrijfsvoering in de winkel aan bovenwettelijke duurzaamheidseisen voldoet.

Ook zetten SMK en FM Group zich in om zowel leveranciers als supermarktketens te informeren over de toegevoegde waarde van het On the way tot PlanetProof-schema (ook van SMK) en de waarde van het keurmerk richting consumenten. Als handelspartij is FM Group onder meer lid van het Floriculture Sustainability Initiative en de versnellersgroep.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 8°
  85 %
 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
Meer weer