PlanetProof sluit aan bij platform AgriPlace

Voor de certificering en validering van keurmerk On the way to PlanetProof gaat SMK gebruikmaken van de diensten van AgriPlace Chain. Dat platform biedt toegang tot de groeiende hoeveelheid informatie over duurzaamheid en veiligheid in de agrarische sector.

PlanetProof+sluit+aan+bij+platform+AgriPlace
© Dirk Hol

Volgens directeur Nico Broersen van AgriPlace is het aandeel van PlanetProof in de Nederlandse markt snel gegroeid. 'Daarmee ontstaat de behoefte van afnemers die bij ons platform zijn aangesloten om snel informatie over de certificering en validering van PlanetProof te kunnen uitwisselen.'

AgriPlace is een platform dat het verkrijgen van certificering eenvoudiger maakt voor producenten. Inkopers kunnen er gemakkelijk voedselveiligheids- en duurzaamheidsinformatie van leveranciers verzamelen. Het bedrijf is opgericht om agrarische toeleveringsketens duurzamer te maken door middel van digitalisering. AgriPlace heeft gebruikers in 120 landen en een netwerk van honderdduizend producenten.


Automatisch up-to-date

Broersen legt uit dat met AgriPlace Chain informatie over certificaten nooit meer handmatig verzameld hoeft te worden. 'Wij houden automatisch certificaat-, product- en bedrijfsinformatie up-to-date. Dat betekent ook dat het veel eenvoudiger is om certificering vooraf op te vragen en producenten te controleren zonder informatie op te vragen.' Naast PlanetProof maken ook certificeringen als Global GAP, Grasp en BRC gebruik van AgriPlace Chain.De koppeling van de database van PlanetProof en AgriPlace maakt het beheer van het keurmerk een stuk eenvoudiger, stelt programmamaker Stefanie de Kool van certificeringsorganisatie SMK. 'Onze gebruikers hoeven nu maar één keer een PlanetProof-nummer in te voeren en hebben daarna altijd de beschikking over relevante informatie en een digitaal certificaat.'

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 2°
  70 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  11° / 2°
  50 %
Meer weer