Drenthe komt met extra geld voor rasters en monitoring wolf

In Drenthe komt 200.000 euro extra beschikbaar voor schapen- en geitenhouders die wolfwerende rasters willen plaatsen. Het provinciebestuur heeft het subsidieplafond voor de regeling 'voorkomen van schade door wolven' verhoogd naar 600.000 euro. Hiermee wil de provincie het nemen van preventieve maatregelen stimuleren.

Drenthe+komt+met+extra+geld+voor+rasters+en+monitoring+wolf
© Persbureau Noordoost

Het aantal wolven in Drenthe neemt toe. Hierdoor stijgen ook de schadegevallen. Dit jaar lag dat tot eind augustus op 199 schadegevallen, in 2021 waren het er 59 blijkt uit cijfers van BIJ12. Steeds meer schapen- en geitenhouders investeren daarom in wolfwerende rasters. Om tegemoet te komen in de kosten, kan er een subsidie aangevraagd worden bij provincie Drenthe. Omdat de aanvragen voor deze subsidie toenemen, wordt het subsidieplafond verhoogd.

Naast het verhogen van het subsidiebedrag, intensiveert provincie Drenthe ook de monitoring van de wolf. Het provinciebestuur stelt hiervoor jaarlijks 25.000 euro beschikbaar. Dat is nodig omdat er een wolvenpaar gevestigd is in het grensgebied Zuidwest-Drenthe en Zuidoost-Friesland en dit paar afgelopen zomer welpen kreeg.

Ook elders in Drenthe is er meer inspanning nodig om aan de monitoringsopgave te voldoen nu het aantal wolven dat voor kortere of langere tijd in de provincie aanwezig is, toeneemt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zondag
  22° / 12°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
Meer weer