CDA wil wolvenbeheerplan in Noord-Holland

De wolf heeft zijn intrede gedaan in Noord-Holland en zijn eerste slachtoffer gemaakt. Volgens het CDA is het tijd om nu te handelen en een provinciaal wolvenbeheerplan op te stellen.

CDA+wil+wolvenbeheerplan+in+Noord%2DHolland
© Vidiphoto

In het Hilversumse deel van het Goois Natuurreservaat is de wolf gesignaleerd en een eerste slachtoffer gemaakt. 'De provincie moet wakker worden en nu beleid maken, voordat er schade ontstaat en om te voorkomen dat de situatie uit de hand loopt', vindt Willemien Koning, Statenlid en woordvoerder namens de CDA-Statenfractie.

De partij stelde daarom een discussienota wolf op, waarin zij pleit voor een goede schadevergoeding, regulering met wolfvrije gebieden en meer beheermogelijkheden, waaronder verjaging van eigen grond.


Interprovinciaal

De twaalf provincies hebben in 2019 het Interprovinciaal Wolvenplan vastgesteld. In het plan is uitgewerkt hoe zij om zullen gaan met zwervende en territoriale wolven in Nederland. Het wolvenplan biedt provincies de basis om beleid op te stellen rond schadevergoeding en subsidies voor bijvoorbeeld hekwerk en dat formeel te verankeren in verordeningen of beleidsregels.


Noord-Holland moet zorgen dat het beleid formeel goed is geregeld net als in andere provincies, vindt het CDA.


Meningen verdeeld

De partij krijgt in de provincie brede steun voor het opstellen van een schaderegeling en het monitoren van de wolf. Over de invulling van een beheerplan en het pleiten voor meer beheermogelijkheden zijn de meningen verdeeld. Tijdens de Statenvergadering van 10 oktober roept het CDA via een motie de gedeputeerde op om samen met de faunabeheereenheid een wolvenbeheerplan op te stellen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
Meer weer