Zeeland richt blik op wolf

Er komt een projectgroep 'Wolf in Zeeland'. Het college van Gedeputeerde Staten van Zeeland laat zich adviseren over een subsidieregeling die specifiek is gericht op de aanwezigheid van de wolf in de provincie.

Zeeland+richt+blik+op+wolf
© Pixabay

Vorig jaar is er twee keer een zwervende wolf gesignaleerd in Zeeland. Enerzijds wil de provincie schapenhouders en houders van kleinvee helpen hun landbouwhuisdieren preventief te beschermen tegen de wolf, maar tegelijkertijd is er de erkenning dat de wolf een belangrijke bijdrage levert aan de biodiversiteit.

Met de instelling van de nieuwe projectgroep genaamd 'Wolf in Zeeland' werkt de provincie aan een uitgebreider advies. 'Je ziet veel angst en zorgen bij agrarisch ondernemers', geeft gedeputeerde Anita Pijpelink (PvdA) aan. 'Wij willen nu uitzoeken waar ze het meest bij gebaat zijn.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  8° / 3°
  60 %
 • Zondag
  9° / 3°
  60 %
 • Maandag
  9° / 4°
  40 %
Meer weer