CDA Noord-Holland trekt bij provincie aan de bel over wolf

CDA Noord-Holland vraagt preventieve maatregelen om de wolf uit de provincie te weren. De wolf is in Noord-Holland nog niet gesignaleerd, maar volgens CDA-Statenlid Willemien Koning is het, mede door wolvenaanvallen in andere provincies, belangrijk om goed voorbereid te zijn op de komst ervan.

CDA+Noord%2DHolland+trekt+bij+provincie+aan+de+bel+over+wolf
© Persbureau Noordoost

'In Noord-Holland herbergen wij relatief veel schapen. Schapenhouders verplaatsen hun kuddes regelmatig, waardoor het plaatsen van hoge hekken nagenoeg geen oplossing is voor dit probleem', geeft Koning aan. 'We moeten in Noord-Holland tijdig met elkaar nadenken welke maatregelen we kunnen treffen. Daarom moet dit onderwerp snel op de agenda van onze provincie komen te staan.'

Op langere termijn is het plaatsen van afrastering om de wolf tegen te houden zeker in Noord-Holland geen afdoende optie, stelt ze. 'Veel schaapskuddes worden steeds verweid naar andere percelen en wolven kunnen over hekken heen springen. Alle percelen afrasteren met hoge hekken is ook niet wenselijk, omdat andere dieren zich dan niet meer kunnen verplaatsen.'

CDA-Tweede Kamerlid Derk Boswijk, CDA-gedeputeerden en -Statenleden riepen provincies eerder al op om wolfvrije gebieden te realiseren. Ook vroegen zij VVD-minister Christianne van der Wal voor Natuur en Stikstof om op EU-niveau aan te dringen op extra maatregelen om de wolvenoverlast tegen te gaan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer