RDW wijst 80.000 eigenaren op verzekeringsplicht (land)bouwvoertuig

De Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) is gestart met het versturen van brieven naar eigenaren van (land)bouwvoertuigen die nog geen verzekering hebben afgesloten. In totaal gaat het om zo'n 200.000 voertuigen van 80.000 eigenaren waarvan geen verzekering geregistreerd is.

RDW+wijst+80%2E000+eigenaren+op+verzekeringsplicht+%28land%29bouwvoertuig
© Monique Jansen

Sinds 1 januari 2022 geldt voor landbouwvoertuigen een kentekenplicht. Om die reden dienen deze voertuigen ook een WA-verzekering te hebben. In totaal kent Nederland volgens het kentekenregister ongeveer 750.000 (land)bouwvoertuigen. Daarvan zijn er 200.000 niet WA-verzekerd of verkeerd geregistreerd.

Naar verwachting zijn veel voertuigen via een bedrijfspolis of op chassisnummer verzekerd. In de brief vraagt de RDW eigenaren om voertuigen (alsnog) op kenteken te verzekeren. Eigenaren hebben zelf de mogelijkheid om te controleren of hun voertuigen al als WA-verzekerd geregistreerd zijn. Dat kan op rdw.nl/kentekencheck.


Boetes

RDW gaat vanaf 1 januari 2023 actief controleren of bij landbouwvoertuigen in het kentekenregister een verzekering is geregistreerd. Is dat niet het geval, dan volgt er voor de eigenaar mogelijk een boete van 400 euro.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  17° / 9°
  20 %
 • Maandag
  18° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
Meer weer