Bloemenomzet FloraHolland krimpt 10 procent

De bloemenomzet van veiling Royal FloraHolland lag in augustus een kleine 10 procent onder het niveau van vorig jaar. Ook de plantenomzetten bleven achter.

Bloemenomzet+FloraHolland+krimpt+10+procent
© Royal Flora Holland

De kleinere omzet met bloemen was vooral het gevolg van lagere prijzen: die gingen gemiddeld 7,8 procent omlaag. De teruggang van de aanvoer bedroeg 2,2 procent. De verkoop van rozen op de veiling verminderde eveneens met bijna 10 procent.

De grootste omzetverliezen leed FloraHolland bij gerbera, alstroemeria en freesia. De cijfers duikelde met respectievelijk 30, 19,4 en 21,6 procent. Veelal lagen lagere prijzen aan de basis ervan.


Planten

De kamerplantenomzet bij FloraHolland kromp ruim 10 procent. Ook bij deze productgroep is de lagere prijs de belangrijkste oorzaak. De verkoop van phalanopsis ging ruim 8 procent omlaag, doordat de prijs met bijna 14 procent onderuit ging. De ficusomzet klapte met ruim 23 procent in.

Een veel kleiner aanbod heeft bij de tuinplanten voor een 16 procent slinkende omzet gezorgd. De gemiddelde prijs was met 1,50 euro per stuk gelijk aan vorig jaar augustus.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer