Vondst drugs en alcohol op FloraHolland Aalsmeer

De Landelijke Eenheid van de politie heeft op het terrein van bloemenveiling Royal FloraHolland in het Noord-Hollandse Aalsmeer drugs en alcohol aangetroffen.

Vondst+drugs+en+alcohol+op+FloraHolland+Aalsmeer
© FloraHolland

De vondst gebeurde vorige week tijdens een gecoördineerde actie. Het gaat om een geringe hoeveelheid cocaïne en een grote hoeveelheid alcohol. Het op voorraad hebben van alcohol is op het veilingterrein in Aalsmeer verboden.

De Landelijke Eenheid werkte bij de actie samen met het politiewijkteam Aalsmeer, Dienst Justitiële Inrichtingen en gemeente Aalsmeer en werd begeleid door de bedrijfsbeveiliging van FloraHolland. Bij de actie is een drugshond ingezet, meldt de bloemenveiling.


Melding bij TFOC

Aanleiding voor de actie was een melding bij Transport Facilitated Organized Crime (TFOC), een programmaonderdeel van de Politie Dienst Infra van de Landelijke Eenheid. TFOC wil de georganiseerde criminaliteit in de transportsector tegengaan en werkt samen met publieke en private partners aan de weerbaarheid in de transportsector. Vanuit het Centrum Weerbare Sierteelt, gevestigd op het terrein van FloraHolland in Aalsmeer, werd de actie gecoördineerd.

Binnen 'Weerbare Sierteeltsector' werken overheidsinstanties en bedrijven uit de sierteeltsector samen tegen criminaliteit. Erin vertegenwoordigd zijn onder andere de gemeenten Westland, Katwijk, Aalsmeer en Uithoorn, politie, openbaar ministerie, douane en FloraHolland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer