Aanvraag voorschot GLB-betalingen weer mogelijk in september

Boeren en tuinders die in 2022 betalingsrechten uit het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) ontvangen, kunnen een voorschot aanvragen. Boeren die nog geen voorschot hadden aangevraagd door de hoge kosten van voer, energie en kunstmest, kunnen dit alsnog doen vanwege de aanhoudende droogte.

Aanvraag+voorschot+GLB%2Dbetalingen+weer+mogelijk+in+september
© Twan Wiermans

Tot nu toe hebben ruim tienduizend ondernemers al een voorschot aangevraagd. LTO Nederland heeft hier afgelopen voorjaar voor gepleit, naar aanleiding van de gevolgen van de oorlog in Oekraïne voor boerenbedrijven.

Aanvragen kunnen tussen 5 en 26 september worden gedaan. In het najaar vindt een deel van de uitbetaling al plaats, namelijk 270 euro per hectare. Normaal gesproken gebeuren GLB-uitbetalingen vanaf 1 december.

Kijk voor meer informatie en geldende voorwaarden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  11° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  11° / 7°
  5 %
 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
Meer weer