Cosun waarschuwt bietentelers: blijf alert op bladschimmels

Bietenverwerker Cosun Beet Company meldt dat landelijk de aantasting van bladschimmels in suikerbieten nog beperkt is. Toch waarschuwt de suikerfabrikant bietentelers voor infectie.

Cosun+waarschuwt+bietentelers%3A+blijf+alert+op+bladschimmels
© Twan Wiermans

Cosun geeft aan dat door de recente neerslag in combinatie met nog steeds hoge temperaturen er meer dagen met hoge infectiewaarden zijn geweest. Nu de nachten en daarmee de dauwperioden langer worden, kan ook bij lagere waarden infectie door cercospora optreden, waarschuwt het bedrijf.

Het is bekend dat in percelen die er half augustus ogenschijnlijk gezond uitzien, snel aantasting kan ontwikkelen, waardoor het eindresultaat bij de oogst kan tegenvallen. Het is volgens Cosun belangrijk alert te blijven op bladschimmels en nieuw gevormd blad met een bespuiting te beschermen. Daarbij is het van belang om middelen af te wisselen om zo resistentievorming te voorkomen.


Verder worden op veel percelen schieters gesignaleerd. Door de hoge temperaturen is de kans groter dat schieters kiemkrachtig zaad (circa vierduizend zaden per plant) kunnen ontwikkelen. Cosun roept daarom op om de schieters te verwijderen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer