Cosun Nutrition Center officieel van start als kenniscentrum

Het Cosun Nutrition Center is deze week officieel van start gegaan als voedingswetenschappelijk kenniscentrum voor plantaardige voeding van coöperatie Royal Cosun.

Cosun+Nutrition+Center+officieel+van+start+als+kenniscentrum
© Cosun

Het Cosun Nutrition Center is gevestigd in het Noord-Hollandse Hilversum en is de opvolger van het Kenniscentrum suiker & voeding. Het centrum richt zich op alle plantaardige producten en ingrediënten binnen Cosun met focus op voeding, gezondheid en duurzaamheid. De lancering past binnen de nieuwe strategie Unlock 25 die eerder dit jaar is bekendgemaakt.


Cosun wil internationaal groeien in die productsegmenten die bijdragen aan het welzijn van mens en dier en aan een meer duurzame leefstijl. Ceo Hans Meeuwis van Cosun zegt hierover dat de opzet van het Cosun Nutrition Center perfect past binnen de ambitie om een actieve rol te spelen in zowel de dialoog als kennisontwikkeling in de prioriteitsgebieden van de coöperatie.


Nieuwe groeigebieden

'Het centrum richt zich over de volle breedte van onze plantaardige producten binnen het concern. Dus ook voor de nieuwe groeigebieden als eiwitten en vezels. De kennis die door de jaren heen is opgebouwd over suikerbieten, aardappelen en cichorei en de voedingskundige aspecten van deze gewassen krijgen ook een plek in het Cosun Nutrition Center', verklaart Meeuwis.

Het centrum gaat participeren in wetenschappelijk onderzoek over plantaardige voeding en zal wetenschappelijke inzichten beschikbaar maken voor organisaties en vakprofessionals op het gebied van voeding, gezondheid en duurzaamheid, meldt directeur Janine Verheesen van Cosun Nutrition Center. Dat zoekt daarbij volgens haar nadrukkelijk de dialoog en samenwerking met kennispartners, overheden en belangenorganisaties voor voeding en gezondheid.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer