Hoge kalkoenprijzen in Amerika verwacht

Een lagere productie door vogelgriep en hoge voerprijzen. Dat zijn de ingrediënten voor de dure kalkoenen in de Verenigde Staten rond Thanksgiving, meldt Fox4News.

Hoge+kalkoenprijzen+in+Amerika+verwacht
© Vidiphoto

Ook in de Verenigde Staten (VS) hebben de consumenten te maken met flinke inflatie. Daarbij kunnen de uitbraken van vogelgriep volgens Fox4News voor een verdere stijging van de prijzen voor kalkoenen zorgen. De traditie om op 24 november tijdens Thanksgiving een hele kalkoen op tafel te zetten, staat daarmee onder druk.

Dit seizoen kampt niet alleen Europa, maar ook de VS met veel uitbraken van hoogpathogene vogelgriep. In totaal zijn 134 kalkoenbedrijven getroffen. Er is sprake van een teruggang van minimaal 2,5 procent van de kalkoenstapel. Andere cijfers hebben het over de laagste productie van de afgelopen tien jaar, 5 procent onder de productie van 2012.


Hogere voerkosten

Daarbovenop liggen de gewichten nu 5 procent lager dan gebruikelijk en zijn de productiekosten, met name de voerkosten, flink gestegen. In Minnesota, de belangrijkste kalkoenproducerende deelstaat, gaat het om 18 procent hogere kosten.

Gerekend wordt nu met een aanbod dat rond Thanksgiving 4,3 procent lager ligt dan normaal, wat leidt tot een geschatte prijsstijging van 26 procent. Niet iedere consument kan het zich door de inflatie veroorloven om kalkoen te eten, dus er wordt een teruglopende vraag verwacht.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer