Vogelgriep op kinderboerderij in Vlaardingen

Op een kinderboerderij in het Zuid-Hollandse Vlaardingen is vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant. Om verspreiding van het virus te voorkomen, worden de 137 kippen, kalkoenen en kwartels geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Vogelgriep+op+kinderboerderij+in+Vlaardingen
© Pixabay

In de 1 kilometerzone, de 3 kilometerzone en 10 kilometerzone rond het met vogelgriep besmette bedrijf liggen geen andere pluimveebedrijven. Diergaarde Blijdorp ligt wel in het 10 kilometergebied. De maatregelen hebben geen gevolgen voor bezoekers van de dierentuin. Vlaardingen ligt in regio 12 waar de regionale ophok- en afschermplicht nog onverminderd van kracht is.

Vanwege de besmetting op deze locatie in Vlaardingen wordt, zoals gebruikelijk, een traceringsonderzoek gedaan naar risicovolle contacten. Indien nodig worden naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek aanvullende maatregelen genomen.Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  4° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
Meer weer