Afvoer eieren en vleeskuikens uit regio Lunteren mag weer

Onder voorwaarden kunnen er weer consumptie-eieren uit het beperkingsgebied rond het Gelderse Lunteren worden afgevoerd. Voor vleeskuikens heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) slachterijen aangewezen.

Afvoer+eieren+en+vleeskuikens+uit+regio+Lunteren+mag+weer
© Twan Wiermans

Dat meldt Avined. Zo is er een aantal pakstations, eierverwerkers, pakstations en tussenstations voor de overslag aangewezen. Voor bedrijven in het 3 kilometergebied van het met vogelgriep besmette legpluimveebedrijf geldt een individuele aanwijzing. Voor de afvoer van vleeskuikens kunnen pluimveehouders een ontheffing aanvragen.


Voor het verplaatsen van broedeieren, opfokleghennen en opfok (groot)ouderdieren is nog even geduld nodig. Dit kan pas vanaf twee weken na de laatste uitbraak van vogelgriep in het beperkingsgebied. Hiervoor is een ontheffing van de NVWA nodig. Avined adviseert tijdig te beginnen met de procedure voor dit verplaatsen. Overigens is het wel mogelijk om broedeieren naar een aangewezen eierverwerker te vervoeren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 10°
  25 %
 • Zondag
  17° / 5°
  10 %
 • Maandag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer