Belgische bank helpt boeren die zijn getroffen door droogte

De Belgische coöperatieve bank Crelan helpt zijn landbouwklanten die zijn getroffen door de extreme droogte door hun de mogelijkheid te bieden om gedurende een jaar de terugbetaling van het kapitaal van hun krediet op te schorten.

Belgische+bank+helpt+boeren+die+zijn+getroffen+door+droogte
© ZLTO

Ook bij onze zuiderburen is het al maanden uitzonderlijk droog. Hierdoor staan de inkomsten in verschillende landbouwsectoren sterk onder druk. Getroffen boeren en tuinders hebben stilaan de nodige zorgen over de liquiditeitspositie van hun bedrijf, ervaart de bank.

'Door onze klanten een jaar lang uitstel van kapitaalaflossing toe te staan voor hun investeringskredieten willen we de druk op de liquiditeitspositie van de getroffen bedrijven mee helpen verlichten', zegt directeur Philippe Voisin van Crelan.

Crelan biedt de hulp aan al de getroffen boeren en tuinders binnen zijn klantenkring aan, behalve voor klanten die al individueel financieel worden begeleid door de bank. De voorwaarde is dat de agrarisch ondernemers een schadevaststelling hebben laten opmaken door een erkende expert.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 10°
  25 %
 • Zondag
  17° / 5°
  10 %
 • Maandag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer