Masterrind en Innoval bundelen krachten internationale verkoop

Het Duitse Masterrind en het Franse Innoval bundelen hun krachten voor het internationaal vermarkten van rundersperma via de gezamenlijke onderneming Synetics, die op 1 januari 2023 start. Verder willen beide bedrijven intensiever samenwerken door de ontwikkeling van de fokprogramma's in een gezamenlijk opgerichte Europese coöperatie onder te brengen.

Masterrind+en+Innoval+bundelen+krachten+internationale+verkoop
© Johan Wissink

'We delen dezelfde visie voor de melkvee- en vleesveehouderij. Onze expertise is om boeren wereldwijd te voorzien van innovatieve genetische oplossingen. Beide ondernemingen kunnen elkaar hierin versterken, zodat ze op de lange termijn de veehouder hierin nog beter kunnen ondersteunen met hoogwaardige genetica, zoals van ons wordt verwacht', zegt Jörg Stubbemann, voorzitter van de raad van bestuur van Masterrind.

Samen brengen beide bedrijven wereldwijd ongeveer acht miljoen doses rundvleessperma op de markt en zijn daarmee naar eigen zeggen marktleider in Europa. 'Door de activiteiten in de fokprogramma's van beide organisaties samen te voegen, verbeteren we ons concurrentievermogen en breiden we onze activiteiten uit in de buitenlandse marketing', Licht Stubbemann toe.


Breder aanbod

De samenwerking leidt tot een breder aanbod aan melkvee-, vleesvee en geitensperma. Zo heeft Innoval een samenwerking met Peak Genetics. Van deze organisatie staat Peak Altaaltuve op stal bij Alta. Deze stier had bij de stierindexen van deze week de hoogste NVI op basis van dochterinformatie.

Masterrind is met 8.500 leden de grootste coöperatieve veeverbeteringsorganisatie voor melkveehouders en vleesveehouders in Duitsland. Innoval is een Franse coöperatie in handen van 30.000 melkvee-, vleesvee- en geitenhouders.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  17° / 9°
  20 %
 • Maandag
  18° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
Meer weer