Familie Albring roodbontfokker van het jaar

Familie Albring uit Drouwenermond is vrijdag 27 mei gehuldigd als roodbontfokker van het jaar. Het melkveebedrijf dankt de titel aan het feit dat het de laatste jaren veel voor de Nederlandse en internationale fokkerij heeft betekend.

Familie+Albring+roodbontfokker+van+het+jaar
© Harry Tielman
Zo reeg dit bedrijf de afgelopen jaren een groot aantal successen op keuringsgebied aan elkaar. Daarbij is de meest invloedrijke koe de excellente Olympian-dochter Drouner Aiko 1288, hier met dochter Marieke aan het touw. De koe werd niet alleen derde in de middengroep op de Holland Holstein sHow (HHH) van 2018, ook zijn van haar acht kleinzonen ingezet bij diverse ki-organisaties.

Ze is ook de halfzus van de succesvolle fokstieren Drouner Effectiv Red en Drouner Rednex Red. De vaars Drouner Aiko 1718 is een dochter van haar, oudste zoon Henk houdt haar vast. De Warrior-telg won enkele maanden geleden op de regionale keuring in Beilen bij de rood- en zwartbonte vaarzen.

Het gezin bestaat verder uit Harm Albring, zijn vrouw Karin en zoon Cees. Albring is blij met de titel. 'Door deze koefamilie is er veel rood in de stal. Voor ons bedrijf maakt het weinig uit of het om roodbonte of zwartbonte koeien gaat. Wel is het ons doel om met deze Aiko's ook bij zwartbont te gaan schitteren. Daar heb ik vertrouwen in.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 15°
  80 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer