FDF wil snelwegen blokkeren en vaker bij huis minister langs

Actiegroep Farmers Defence Force (FDF) is van plan keihard actie te voeren tegen de nieuwe stikstofplannen van het kabinet. Daarbij wordt onder meer gedacht aan 'de voedselvoorziening platleggen met een leverstop en snelwegen blokkeren in Natura 2000-gebieden', zegt FDF-voorman Mark van den Oever in een interview met de Volkskrant. 'Naar Schiphol kan ook. We bouwen het op en gaan door tot het af is.'

FDF+wil+snelwegen+blokkeren+en+vaker+bij+huis+minister+langs
© Dirk Hol

Van den Oever noemde eerder het protest van tientallen boeren vorige week vrijdag bij de woning van stikstofminister Christianne van der Wal een 'topactie'. Hij sluit niet uit dat dit vaker gaat gebeuren, ondanks de felle kritiek die daarop kwam uit politiek Den Haag. 'Dat zou zomaar kunnen gebeuren ja, maar dan met veel meer. Wij zijn niet bangig uitgevallen', zegt hij tegen de krant.


Met de kinderen van de minister, die tijdens het protest volgens Van der Wal 'binnen zitten te trillen', heeft hij geen enkel medelijden. Op de vraag wat hij denkt als hij de minister dat hoort zeggen, antwoordt hij: 'dat het pussy's zijn.' Evenmin vindt de FDF-leider dat zo'n actie te ver gaat.


Morele grens

'Nee. In Den Haag zeggen ze dat het een morele grens overgaat. Goed, Van der Wal had een halfuurtje een paar boeren op de stoep, maar dat staat niet in verhouding tot wat ze zelf al die boerengezinnen aandoet', geeft hij aan. Volgens Van den Oever stoppen de acties pas 'als al die onzin over stikstof nou eens een keer ophoudt.'Minister Van der Wal maakte vorige week bekend dat de uitstoot van stikstof fors omlaag moet, zodat de natuur kan herstellen. Dat heeft grote gevolgen voor boeren en tuinders. Volgens de doelstellingen van het kabinet moet de uitstoot in Noord-Brabant, de Gelderse Vallei en Limburg met meer dan de helft omlaag.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  0 %
 • Zondag
  21° / 9°
  0 %
Meer weer