LTO: lichtpuntjes in Kamerbrief, maar kabinet is er nog niet

LTO Nederland is positief gestemd over de spoedige legalisering van de PAS-melders die vrijdag is aangekondigd door het kabinet. De belangenorganisatie ziet in de Kamerbrief over een versnelling van de stikstofaanpak nog geen reden om met bemiddelaar Johan Remkes aan tafel te gaan.

LTO%3A+lichtpuntjes+in+Kamerbrief%2C+maar+kabinet+is+er+nog+niet
© Maarten Sprangh

In de Kamerbrief van vrijdag haalt het kabinet 750 miljoen euro naar voren uit het transitiefonds van 24 miljard euro om de stikstofaanpak te versnellen. Een derde daarvan is bedoeld voor het legaliseren van de PAS-melders. Dat moet gebeuren in samenspraak met de provincies. Bij LTO bestaan nog wel vragen over de precieze invulling daarvan.


‘In de kabinetsbrief van vandaag zien we tevens openingen rondom het beter benutten van kansen voor technologie en innovatie. Het naar voren halen van natuuranalyses die ons van de wettelijke KDW moeten bevrijden is een teken dat ook het kabinet overtuigd raakt dat dit cruciaal is. Conform moties in de Tweede Kamer is dit een essentiële stap om draagvlak van de sector te verwerven’, aldus LTO.

De belangenorganisatie ziet in de Kamerbief geen aanleiding om alsnog met Remkes in gesprek te gaan. ‘Er moet gesproken kunnen worden over tijdspad, doel en middelen. Opnieuw herhalen we onze oproep om het daar in alle openheid wél over te kunnen hebben met een door de sector gedragen bemiddelaar zoals Elbert Dijkgraaf.’Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  4° / 2°
  40 %
 • Dinsdag
  5° / 3°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  75 %
Meer weer