Waddenfonds+steekt+geld+in+karakteristieke+boerderijen+Waddengebied
Nieuws
© Uit Brabant

Waddenfonds steekt geld in karakteristieke boerderijen Waddengebied

Het Waddenfonds investeert 400.000 euro in het behoud van karakteristieke boerderijen in het Waddengebied. De boerderijen zijn belangrijke cultuurhistorische en landschappelijke elementen in de streek en worden gezien als iconen van de plattelandscultuur.

De Boerderijenstichtingen Noord-Holland, Fryslân en Groningen willen maximaal twaalf markante voorbeeldboerderijen een nieuwe functie geven, zoals bijvoorbeeld een B&B of zorgboerderij.

Eigenaren worden door de stichtingen ondersteund bij de functieverandering. Zo worden ze geholpen bij het landschappelijk inpasbaar maken van de veranderingen aan een boerderij. En ook bij terugdringen van het energieverbruik. De ervaringen worden gedeeld in digitale communities voor andere boerderijeigenaren.

Ook krijgt elke boerderij een ontvangstruimte en digitale middelen om op locatie voorlichting te geven over het project. Voor fietsers en wandelaars komt er een verhaalzuil aan de weg. Ook worden promotiefilmpjes en een reizende expositie gemaakt. De totale kosten van het project zijn ruim 700.000 euro.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer