Kamer wil natuurwet niet aanpassen voor stikstofcrisis

Een meerderheid in de Tweede Kamer is tegen aanpassing of reparatie van de Wet natuurbescherming om zo de stikstofdoelen haalbaarder te maken. Dat is de uitkomst van een stemming in de Tweede Kamer over moties die waren ingediend door JA21 en BoerBurgerBeweging.

Kamer+wil+natuurwet+niet+aanpassen+voor+stikstofcrisis
© Dirk Hol

De motie die vroeg om aanpassing van de natuurwet had tot doel om de 'stikstofnormen haalbaar en het tijdspad realiseerbaar te maken en bodemmetingen prioriteit te geven in het stikstofbeleid'. Het voorstel kreeg van de aanwezige Kamerleden 31 stemmen voor en 99 tegen.

Een tweede motie vroeg om een reparatiewet die in de natuurwet bodemmetingen boven rekenmodellen moet stellen. Deze werd door de Kamerleden met een even grote uitslag verworpen.


De moties hadden tevens tot doel Nederland van het stikstofslot te halen. Kamerlid Pieter Omtzigt gaf voor de hoofdelijke stemming een stemverklaring af. Hij zei daarbij voor de eerste motie te zullen stemmen omdat hij aanpassing van de natuurwet 'niet wil uitsluiten' als oplossing voor de stikstofcrisis.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  22° / 10°
  10 %
 • Zondag
  22° / 12°
  10 %
 • Maandag
  21° / 12°
  20 %
Meer weer