Boerenprotest op 22 juni in Den Haag gaat niet door

Het boerenprotest dat stond gepland voor woensdag 22 juni in Den Haag gaat niet door. Dat heeft organisator Agractie bekendgemaakt. In plaats daarvan vinden andere manifestaties plaats. Agractie wilde in Den Haag actievoeren tegen de kabinetsaanpak van het stikstofprobleem.

Boerenprotest+op+22+juni+in+Den+Haag+gaat+niet+door
© Dirk Hol

'Tijdens besprekingen vanaf begin deze week bleek dat de laatste partijen die we verzochten ook aan te haken, om zo eendrachtig te vechten voor onze toekomst, hier een andere mening over hebben. Zij voelen meer voor een positief getoonzette manifestatie op de Veluwe om daar een statement te maken. Andere partijen sloten zich aan bij deze lijn', legt Agractie uit.

'Om een gezamenlijk geluid vanuit de agrarische sector niet in de weg te staan, hebben wij besloten de geplande actie op 22 juni in Den Haag niet te laten doorgaan, evenals de voorbereidde vervolgacties onder meer bij het stikstofdebat op 23 juni', meldt Agractie.


Actie op de Veluwe

Hoe de actie op de Veluwe eruit gaat zien, is vooralsnog niet duidelijk. Een woordvoerder van LTO Nederland zegt dat er over de invulling van de actie nog overlegd wordt. Wim Brouwer van LTO Gelderse Vallei zegt tegen de NOS dat er politici aanwezig zullen zijn en dat er nog over de precieze locatie gesproken wordt met grondeigenaren.Staatsbosbeheer, een van die grondeigenaren, laat weten nog niet op de hoogte te zijn van de plannen van de boeren. 'Maar de Veluwe is qua grondeigenaren enorm versnipperd.' Dinsdag meldde voorzitter Mark van den Oever van Farmers Defence Force (FDF) in een vlog al dat de actiegroep zich niet zou aansluiten bij andere boeren die naar Den Haag zouden gaan. LTO Nederland had zich aangesloten bij het protest op 22 juni.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  29° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
Meer weer