Boeren brengen lichtgroet aan bewoners verzorgingshuizen in Friese steden

Ruim 350 boeren en loonwerkers reden vrijdagavond met hun versierde trekkers langs tientallen verzorgingshuizen in de elf Friese steden. Met het initiatief wilden Team Agro NL en Agractie de bewoners een hart onder de riem steken in de coronatijd.

Boeren+brengen+lichtgroet+aan+bewoners+verzorgingshuizen+in+Friese+steden
© Niels de Vries

De organisatie had acht routes door de verschillende steden uitgezet. In Sneek reden ruim veertig trekkers mee. 'De route in Sneek was een van de meest uitdagende routes. We gingen langs twintig zorginstellingen. Dan doe je niet anders dan straatje in, straatje uit rijden', stelt organisator Freerk Abma die de rol van navigator op zich nam.Abma spreekt van een 'prachtige' ervaring. 'Overal waren blije mensen. Bewoners van zorginstellingen kwamen naar buiten. Kleine kinderen zwaaiden vanaf hun traptrekkertje. Oude mannen langs de kant van de weg werden weer even kind. Bakkers hadden elfstedenhartjes voor de boeren en loonwerkers gebakken. Iedereen was er mee bezig. Dit verzetje kunnen veel mensen wel even gebruiken nu we waarschijnlijk met de Kerstdagen weer een stapje terug moeten doen.'

Ook in Leeuwarden heerste een goede sfeer, stelt melkveehouder en Team Agro NL-ambassadeur Dieuwke Bakker. 'We hebben kerstkaarten uitgedeeld aan bewoners van verzorgingshuizen. We waren er meer dan welkom. Er werd koffie op straat geschonken. Het publiek was dolenthousiast. Met de verlichte optocht hebben we laten zien dat we ook andere dingen met de trekker kunnen dan actievoeren.'Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
 • Vrijdag
  23° / 16°
  90 %
Meer weer