FDF wil stikstofbeleid ook juridisch bestrijden

Actiegroep Farmers Defence Force (FDF) is van plan om tegen het stikstofbeleid ook 'juridisch de strijd aan te binden' met de overheid. Voorzitter Mark van den Oever maakt dat duidelijk in een vlog.

FDF+wil+stikstofbeleid+ook+juridisch+bestrijden
© Johan Wissink

In zijn vlog zegt Van den Oever ook dat tijdens een vergadering is besloten dat FDF weliswaar meedoet aan de landelijke actiedag van volgende week woensdag, maar niet aansluit bij andere boeren die dan naar Den Haag gaan. Wat de boeren die bij FDF zijn aangesloten dan precies gaan doen, meldt hij er niet bij.

'We gaan eerst de landbouw verenigen en een statement afgeven', stelt de FDF-voorzitter in de video. Hij maakt duidelijk ook samenwerking te zoeken met bedrijven. De actiegroep is op zijn website een inzameling begonnen om de 'strijdkas' tegen het beleid te vullen.


Druk op de ketel

De komende tijd is de actiegroep van plan 'steeds meer gas te geven' met diverse acties. 'We gaan druk op de ketel bouwen, totdat dat lijntje daar in Den Haag klapt', zegt Van den Oever. FDF wil het liefst dat stikstofminister Christianne van der Wal opstapt.Agractie, de andere boerenactiegroep die zich roert in het stikstofdebat, heeft voor volgende week woensdag een groot protest in Den Haag afgekondigd. Ook LTO Nederland praat mee over de invulling daarvan. Voorman Bart Kemp laat weten dat Agractie woensdag overlegt over de actie met burgemeester Jan van Zanen van gemeente Den Haag en de korpschef van politie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  17° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 8°
  0 %
Meer weer