Staghouwer spreekt boeren over toekomstvisie en stikstofplannen

NAJK-voorzitter Roy Meijer was vrijdagavond een van de boeren die landbouwminister Henk Staghouwer sprak over zijn gepresenteerde toekomstvisie. Toch voerden de stikstofplannen van stikstofminister Christianne van der Wal de boventoon. 'Het is een hele zware dag.'

'Elke boer heeft de stikstofkaart bekeken om te kijken in welke reductiecategorie zijn of haar bedrijf valt. De perspectiefbrief is bij lange na niet helder genoeg om de concreetheid van de kaart te weerstaan', gaf Meijer Staghouwer mee.

De boeren gingen op verzoek van Staghouwer met hem het gesprek aan. 'Dit zijn allemaal ondernemers die wel even moest slikken', erkent de landbouwminister. 'Laten we daarom nu vooral met elkaar in gesprek blijven.'


Dat vindt Meijer ook, ondanks de boodschap van de minister. 'We hebben echt wel gesproken over zijn perspectiefbrief, maar het zal allemaal wel. Als die doelen zo duidelijk zijn, wat is dan perspectief.' Staghouwer bekijkt het van een andere kant. 'We zijn met elkaar in gesprek en dat ervaar ik als steun.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer