Plantion investeert 7,7 miljoen euro in nieuw verwerkingscentrum

Met een nieuw multifunctioneel verwerkingscentrum wil Plantion meer faciliteiten bieden aan klanten en daarnaast ook haar logistieke stromen efficiënter inrichten.

Plantion+investeert+7%2C7+miljoen+euro+in+nieuw+verwerkingscentrum
© Plantion

De nieuwbouw sluit aan op de bestaande gebouwen van de veiling voor bloemen en planten in het Gelderse Ede en vergt een investering van 7,7 miljoen euro. De beoogde oplevering is juli 2023. Tijdens de ledenvergadering deze week stemden de leden van Plantion in met de investering, 94,1 procent was voor.

Voorzitter René Willemsen en algemeen directeur André van Kruijssen zeggen verheugd te zijn dat de visie en het beleid van het bestuur en de directie gedeeld worden. Het 6.250 vierkante meter grote verwerkingscentrum omvat zeven extra aanvoerdocks en een grote expeditieruimte. Ook komen er flexibel in te delen box- en koelruimten waar huurders op alle dagen van de week en elk uur van de dag toegang tot zullen hebben.


Steeds meer online

In het nieuwe verwerkingscentrum wil Plantion meer diensten aanbieden aan klanten die naast fysiek ook steeds meer online inkopen. Met de nieuwbouw loopt Plantion tevens vooruit op een efficiëntere inrichting van de logistieke stromen, waarbij ook wordt gekeken naar mechanisatie van de distributie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer