Plantion weert vakbonden bij cao-onderhandelingen

Bloemenveiling Plantion wil niet met de vakbonden Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV) en Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV) praten over de cao. Daarmee komt de belangenbehartiging van vakbondsleden van Plantion in gevaar.

Plantion+weert+vakbonden+bij+cao%2Donderhandelingen
© Vidiphoto

De FNV en de CNV hebben samen een klacht ingediend bij het Nationaal Contactpunt voor de Oeso-richtlijnen over Plantion en brancheorganisatie Vereniging van Bloemenveilingen Nederland (VBN). De verkopers van de bloemenveiling doen uitsluitend zaken met het Alternatief voor Vakbond. Volgens FNV weigert VBN in te grijpen.

FNV en CNV stellen dat Plantion en VBN hiermee de internationale afspraken schenden die er zijn om werknemers te beschermen. Werknemers hebben het recht zich te laten vertegenwoordigen door de partij die ze zelf uitkiezen.

De Oeso-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen schrijven voor dat werkgevers constructief horen te onderhandelen met de vertegenwoordigers die de werknemers dus zelf kiezen. FNV meldt dat VBN een ketenverantwoordelijkheid heeft en eraan gehouden is om Plantion te wijzen op het schenden van de richtlijnen. Vandaar dat de klacht van de FNV en CNV is gericht op zowel Plantion als VBN.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 2°
  45 %
Meer weer