Drie+Amerikaanse+Staten+legaliseren+gebruik+cannabis
Nieuws
© Legal Cannabis Coalition (LCC)

Drie Amerikaanse Staten legaliseren gebruik cannabis

De kiezers in de Amerikaanse staten New Jersey, Montana en Arizona hebben dinsdag gestemd voor het legaliseren van cannabis voor recreatief gebruik, aldus Amerikaanse media. Ook in South-Dakota lijkt een meerderheid zich uit te spreken voor het toestaan van cannabis voor recreatief gebruik.

Het recreatief gebruik van cannabis is hiermee gelegaliseerd in vijftien staten, het District of Columbia, de Noordelijke Marianen en Guam. Nog eens zestien staten en de Amerikaanse Maagdeneilanden is dit gebruik gedecriminaliseerd. In de overige staten is het recreatief gebruik verboden. In de Verenigde Staten is het gebruikelijk dat bij de presidentiële verkiezen ook over andere zaken wordt gestemd, vaak op regionaal of staatsniveau.


De teelt kent in de meeste staten wel bepaalde restricties. Zo is het meestal alleen toegestaan om een handvol planten voor eigen gebruik te hebben of te telen voor medicinaal gebruik. In Nederland experimenteert de overheid met cannabisteelt voor recreatief gebruik in de gesloten coffeeshopketen. Hiervoor zijn door de overheid tien bedrijven aangewezen.


Cocaïne

De Amerikanen stemden dinsdag In Oregon stemde een meerderheid van de kiezers voor het toestaan van psilocybine voor therapeutische behandelingen. Psilocybine is een bewustzijnsveranderende stof, die ook wel bekend is als ingrediënt van sommige paddenstoelen en truffels. De meerderheid van de kiezers in Oregon stemden ook in met het legaliseren van het hebben van kleine hoeveelheden harddrugs. Daarbij gaat het onder meer om heroïne en cocaïne.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 14°
  20 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer