Groothandels schakelen over op Beter Leven-vleeskuikens

Groothandelaren Bidfood en Hanos schakelen voor hun huismerk vanaf 2023 respectievelijk 2024 over op kippenvlees afkomstig van vleeskuikens die volgens de criteria van 1 ster Beter Leven-keurmerk worden gehouden. Groothandel Sligro kondigde vorig jaar al aan in 2023 om te schakelen.

Groothandels+schakelen+over+op+Beter+Leven%2Dvleeskuikens
© Michiel Elands

Het gaat volgens een bericht van Wakker Dier om alle onbewerkte huismerkproducten die worden gebruikt in (bedrijfs)restaurants. Ook met hun bewerkte kipproducten zoals vleeswaren en gerookte kip willen de groothandels overstappen op kip met 1 ster Beter leven-keurmerk, maar zij doen hier geen harde toezegging op.

Bij Makro voldoet 88 procent van de verse kip al aan 1 ster. Deze groothandel maakt nog niet concreet of en wanneer de overige kipproducten een ster krijgen.

Kippen met 1 ster Beter Leven-keurmerk krijgen ongeveer 40 procent meer ruimte en een overdekte buitenuitloop. Zij groeien bovendien langzamer. Door deze verbeteringen blijven de kippen gezonder en hebben ze minder antibiotica nodig. Het Beter Leven-keurmerk is een onafhankelijk keurmerk van de Dierenbescherming.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 7°
  10 %
 • Zaterdag
  17° / 10°
  20 %
 • Zondag
  17° / 8°
  10 %
Meer weer