Meer omzet en winst voor De Valk Wekerom

Na een verliesgevend 2020 boekte coöperatie De Valk Wekerom in het Gelderse Lunteren vorig jaar weer winst. Ze noteerde bovendien een hogere omzet dan in 2020. Het resultaat na belastingen kwam uit op 161.000 euro positief, ruim 200.000 euro meer dan het jaar ervoor.

Meer+omzet+en+winst+voor+De+Valk+Wekerom
© De Valk Wekerom

Dat werd woensdag in Kootwijkerbroek bekend tijdens de algemene ledenvergadering. De netto-omzet steeg, bij een nagenoeg gelijkblijvend volume van rond de 255.000 ton, ruim 9,5 miljoen euro ten opzichte van 2020. De gemiddelde voerprijs in 2021 steeg 15 procent, tegen 16 procent hogere inkoopkosten. Hierdoor daalde de brutomarge van 15 naar 14 procent.


De bedrijfskosten stegen 10 procent. Dat is vooral het gevolg van de sterke stijging van de energie- en brandstofprijzen. Daarbij daalden de personeelskosten 5 procent. Dat komt doordat uit een eerder klanttevredenheidsonderzoek naar voren kwam dat de leden van de coöperatie een scherpe voerprijs belangrijk vinden. In dat kader is bijgestuurd bij een aantal verliesgevende activiteiten.


Kosten drukken

De kostenbeheersing wordt dit jaar verder doorontwikkeld. Verder wordt ingezet op een groei in tonnages door uitbreiding van de verschillende samenwerkingsvormen, zoals met het maart 2021 opgezette Verwerkt Dierlijk Eiwit en het benutten van de nieuwe verhittingslijn in Lunteren. Dat gebeurt samen met ABZ Diervoeding en Agruniek Rijnvallei.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  29° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
Meer weer