De+Valk+Wekerom+groeit+in+productie
Nieuws
© De Valk Wekerom

De Valk Wekerom groeit in productie

Veevoerleverancier De Valk Wekerom heeft in 2019 258.077 ton voer geproduceerd. Dat is een groei van 1,2 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Dat blijkt uit de jaarresultaten van het in Lunteren gevestigde bedrijf. Directeur Michael Mackaay noemt het een knappe prestatie, omdat het resultaat is geboekt in een krimpende markt. Volgens de Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie kromp de totale Nederlandse markt vorig jaar met 1,7 procent.

Het financiële resultaat kwam uit op 9.146 euro. Volgens Mackaay past dat in de strategie van het bedrijf. 'Het streven van De Valk Wekerom is er altijd op gericht om scherp in de markt te opereren en daarbij een beperkt positief financieel resultaat te boeken.'

Het resultaat is wel lager uitgevallen dan de bedoeling was. Dat heeft volgens de directeur verschillende oorzaken. 'Zo stonden gedurende het eerste half jaar de grondstofprijzen onder druk. Door een slagvaardig inkoopbeleid hebben we in de tweede helft van het jaar het verlies weer grotendeels goedgemaakt en de schade beperkt weten te houden.'


Biologische productielijn

2019 was voor De Valk Wekerom het jaar dat in de vestiging in Meppel een eigen biologische productielijn werd opgezet. Hiervoor werd samengewerkt met het bedrijf AgruniekRijnvallei. Volgens Mackaay is de biologische productielijn een 'schot in de roos'. 'Op dit moment hebben we al zestien nieuwe bioklanten mogen verwelkomen.' Daarnaast werd legpluimveevoer zonder sojaschroot ontwikkeld en voor vleeskuikens werd receptuur bedacht zonder coccidiostatica.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  9° / -2°
  20 %
 • Woensdag
  9° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer