NVWA staat verwerking varkensmeel in pluimveevoer toe

Veevoederbedrijf De Valk Wekerom heeft officieel toestemming gekregen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) om varkensmeel in zijn pluimveevoeders te verwerken. Het bedrijf verwacht vooral in het non-gmo-voer aanzienlijke besparingen op de voerkosten.

NVWA+staat+verwerking+varkensmeel+in+pluimveevoer+toe
© De Valk Wekerom

Het toevoegen van varkensmeel of Processed Animal Protein (PAP) heeft volgens directeur Martin Vervoorn van De Valk Wekerom belangrijke voordelen voor pluimveehouders. 'Dan heb je het vooral over de technische resultaten in de stal in combinatie met een betere prijs-kwaliteitverhouding. Zeker bij de huidige hoge prijzen is het een effectieve manier om de kosten te beheersen.'

De directeur is ervan overtuigd dat een groot deel van de klanten van het veevoederbedrijf de verwerking van PAP in het pluimveevoer zal waarderen.

De Valk Wekerom zou dan ook het liefst vandaag nog met de verwerking van PAP in de fabrieken in het Gelderse Lunteren en het Drentse Meppel beginnen. 'We moeten nog even geduld hebben', weet Vervoorn. 'Eerst moet er wettelijk nog het een en ander worden geregeld. Tot die tijd kunnen de leveranciers ook nog geen varkensmeel leveren. Zodra er groen licht wordt gegeven, zorgen we ervoor dat we onze klanten zo snel mogelijk kunnen voorzien van pluimveevoer met varkensmeel.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 4°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer