Toekomstvisie LTO: organisatie zet tot 2030 in op drie thema's

LTO Nederland zet de komende jaren in op drie thema's: goed eten, mooi groen en sterk ondernemerschap. Dat blijkt uit de vandaag (dinsdag) gepresenteerde conceptversie van de Toekomstvisie 2030 van LTO.

Toekomstvisie+LTO%3A+organisatie+zet+tot+2030+in+op+drie+thema%27s
© Twan Wiermans

LTO noemt de toekomstvisie een antwoord op de vele uitdagingen en daaruit voortvloeiende veranderingen waar Nederlandse boeren in alle achttien sectoren van de land- en tuinbouw de komende jaren voor staan en waar vanuit het publieke debat vaak de nadruk op wordt gelegd.

'Met dit manifest willen we met onze leden in gesprek over de stip op de horizon. Onze boeren en tuinders hebben veel te bieden. Daarbij zijn tal van maatschappelijke discussies die op dit moment spelen van belang voor de sector. Maar richting de toekomst, waarin er al veel voor ons is besloten en er meer van ons wordt gevraagd, is het cruciaal dat de sector zelf een duidelijk antwoord heeft', zegt voorzitter Sjaak van der Tak van LTO Nederland.

'Deze visie is tot stand gekomen met onze leden aan het woord en we blijven het gesprek aangaan over de vervolmaking en uitvoering. Met onze boeren en tuinders, die zich vanuit diverse sectoren, achtergronden en regio's elke dag inzetten voor goed eten, mooi groen en sterk ondernemerschap.'


Meer dan één manier

Er is volgens LTO Nederland meer dan één manier om als boer of tuinder langs de drie genoemde thema's te ontwikkelen. LTO stelt dat sommigen zullen kiezen voor ontwikkeling van biologische bedrijfsvoering of maatschappelijke diensten zoals zorg en recreatie, terwijl anderen op hightech innovatie zullen focussen. Het is ook mogelijk dat een bedrijf verschillende transitiepaden tegelijk gaat bewandelen. Voor LTO is het van belang dat ondernemers zelf hun ontwikkelrichting naar de toekomst toe kunnen bepalen.

Over de conceptversie die vandaag is gepresenteerd, gaat LTO Nederland de komende tijd verder in gesprek met leden. Zowel sectoraal als via de regionale organisaties worden bijeenkomsten gehouden waarbij de toekomstvisie centraal staat.

Ook kunnen leden van LTO deelnemen aan een webinar op woensdag 8 juni om 20 uur, waarin de conceptversie wordt gepresenteerd. Ook kunnen leden aanpassingen of aanvullingen op de huidige tekst voorstellen. Dat kan via het onlineformulier voor amendementen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  8° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -3°
  10 %
 • Woensdag
  6° / -6°
  10 %
Meer weer