Boeren kunnen voorschot op basisuitkering GLB aanvragen

Boeren en tuinders kunnen vanaf 19 juli een voorschot van ongeveer 80 procent van de basis- en vergroeningsbetalingen uit het Europees Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) ontvangen.

Boeren+kunnen+voorschot+op+basisuitkering+GLB+aanvragen
© Twan Wiermans

Belangstellenden kunnen in de periode van 7 juni tot en met 28 juni een aanvraag indienen om een vervroegde uitbetaling te ontvangen. De uitbetaling vindt dan vanaf juli plaats. Het resterende bedrag wordt vanaf december uitgekeerd. Dat heeft het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit bekendgemaakt. De voorschotregeling wordt net als in 2021 en 2020 toegepast.

LTO Nederland is opgetogen over de regeling. De organisatie heeft hier op aangedrongen bij het ministerie. De vervroegde uitbetaling van de inkomenssteun uit het GLB geeft veel agrarisch ondernemers financieel lucht. De afgelopen jaren maakten duizenden boeren gebruik van deze mogelijkheid.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  29° / 15°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 17°
  20 %
 • Zondag
  22° / 18°
  50 %
Meer weer