India beperkt na tarwe ook uitvoer van suiker

India gaat de uitvoer van suiker beperken tot maximaal 10 miljoen ton voor de campagne die loopt tot september. Dat maakte het Indiase ministerie van Voeding bekend. Eerder had het land al de export van tarwe verboden.

India+beperkt+na+tarwe+ook+uitvoer+van+suiker
© Dirk Hol

India is de grootste wereldwijde suikerproducent en na Brazilië de op één na grootste uitvoerder. Het Aziatische land plafonneert de export van suiker tot 10 miljoen ton voor de campagne die loopt tot september. Met deze actie wil India de eigen voorraden op peil houden en de prijzen stabiliseren. Het land kondigde half mei al aan de export van tarwe te verbieden. Dat heeft te maken met de extreme hitte die het land teistert.


De oogst dreigt daardoor in gevaar te komen. Deze ontwikkeling zorgde voor een nieuwe stijging van de internationale tarweprijzen, die zijn al historisch hoog door de oorlog in Oekraïne. Rusland en Oekraïne zijn belangrijke spelers op de tarwemarkt. Naast India hebben ook andere Aziatische landen al beperkingen op de voedseluitvoer ingevoerd. Indonesië verbood onlangs de uitvoer van palmolie. Daarnaast beperkt Maleisië de export van kip.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer