Utrechtse SGP-Statenfractie stelt vragen over voedselzekerheid

De SGP-Statenfractie van provincie Utrecht vraagt de provincie of ze in overleg met gemeenten korteketeninitiatieven in verbinding wil brengen met voedselbanken. Volgens de SGP kan de provincie hierin een bemiddelende en financiële rol spelen.

Utrechtse+SGP%2DStatenfractie+stelt+vragen+over+voedselzekerheid
© Twan Wiermans

Dat blijkt uit Statenvragen aan het Utrechtse provinciebestuur. SGP Utrecht maakt zich zorgen over de voedselkwaliteit nadat Rusland twee weken geleden Oekraïne binnenviel. Volgens de partij staat de voedselzekerheid structureel onder druk. 'Nu de handelsrelatie met Rusland onwenselijk is geworden en de stabiliteit van Oekraïne zwaar onder druk staat, speelt de vraag op of wij als Europees continent wel voldoende oog hebben voor voedselzekerheid.'Zo kwam agrarisch ondernemer Kees Huizinga deze week speciaal naar Nederland om te waarschuwen voor de impact die deze oorlog heeft op onze voedselvraag is, geeft de partij aan. 'De vraag is: wat doet de Europese Unie en wat doet provincie Utrecht?'


THEMA OEKRAÏNE: Rusland viel op 24 februari Oekraïne binnen. Deze oorlog heeft ook gevolgen voor de Nederlandse landbouwsector. Volg de laatste ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

De SGP wil verder weten of de provincie bereid is om, in navolging van de Europese Unie, haar beleid op relevante beleidsterreinen als de landbouwvisie, het natuurbeleid en de energietransitie te screenen op de gevolgen voor voedselzekerheid. Bovendien vraagt de Statenfractie Utrecht of de provincie met de nationale overheid in gesprek wil gaan om de zorg over voedselzekerheid aan te kaarten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 4°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer