BIG Challenge al goed voor 1,625 miljoen euro

De eerste donderdag in juni is traditioneel de dag van de BIG Challenge. Dit jaar komen 276 deelnemers fietsend, wandelend of hardlopend in actie tegen kanker. Zij hebben al een bedrag van 1.625.229 euro bijeengebracht.

BIG+Challenge+al+goed+voor+1%2C625+miljoen+euro
© Barbara Daamen

Een van de deelnemers die wandelend de Alpe d'Huez bedwingt, is Yvonne van Sleeuwen uit het Brabantse Boekel. Zij laat daarvoor een week de zorg voor haar zeugen, biggen en vleesvarkens aan een ander. 'Samen met collega's uit de veehouderij doe ik mee om zo een einde te maken aan de ellende en onmacht die kanker in onze maatschappij veroorzaakt.'

Het inzamelen van geld was de afgelopen twee jaar vanwege corona extra lastig. Door sponsorgeld te vragen bij toeleveranciers, vrienden en bekenden, is het Van Sleeuwen toch gelukt om 3.000 euro bijeen te brengen. Onder het motto 'Opgeven is geen optie' beklimmen deelnemers op één dag zo vaak mogelijk de legendarische Alpe d'Huez.


Kankeronderzoek

Het opgehaalde sponsorgeld komt voor 100 procent ten goede aan kankeronderzoek. BIG Challenge bestaat sinds 2009 en een jaar later werd Stichting BIG Challenge opgericht. De stichting was het initiatief van Herman Houweling, zelf werkzaam in de veehouderij. Hij overleed aan de gevolgen van kanker.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer