Start bouw CO2-afvanginstallatie bij afvalverwerker Twence

Afvalverwerker Twence is gestart met de bouw van een nieuwe CO2-afvanginstallatie in het Overijsselse Hengelo. Deze installatie vangt CO2 op bij het opwekken van energie uit restafval. Een deel van de afgevangen CO2 wordt in vloeibare vorm toegepast in de glastuinbouw.

Start+bouw+CO2%2Dafvanginstallatie+bij+afvalverwerker+Twence
© Twence

De installatie vermindert de CO2-uitstoot die gepaard gaat met het opwekken van energie bij de verbranding van niet-recyclebaar afval. Wanneer de glastuinbouw van het aardgas af wil, dan is de duurzame CO2 van Twence een belangrijk alternatief.

Twence wekt voornamelijk energie op uit niet-herbruikbaar rest- en bedrijfsafval en is de grootste producent van duurzame energie in Overijssel. Daarmee draagt het bedrijf in belangrijke mate bij aan het terugbrengen van de CO2-uitstoot in de regio.


'We hebben de ambitie om een bijdrage te leveren aan de circulaire economie en meer waardevolle grondstoffen uit afval te produceren. Deze CO2-afvanginstallatie is hiervan een prachtig voorbeeld', aldus algemeen directeur Marc Kapteijn van Twence.


Gepatenteerde CO2-afvangtechnologie

De afvalverwerker werkt samen met het Noorse bedrijf Aker Carbon Capture. De gepatenteerde CO2-afvangtechnologie van dat bedrijf biedt een milieuvriendelijke oplossing voor het afvangen van CO2-emissies. De CO2-afvanginstallatie gaat naar verwachting in het laatste kwartaal van 2023 in bedrijf.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  12° / 9°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer