Almere gedoogt start bouwwerken Floriade zonder vergunning

Gemeente Almere gedoogt de start van bouwwerken voor de Floriade. Over ruim acht weken opent de wereldtuinbouwtentoonstelling de deuren. Er wachten nog zo'n dertig nieuwe bouwaanvragen op een vergunning.

Almere+gedoogt+start+bouwwerken+Floriade+zonder+vergunning
© Floriade Expo 2022

Het college van burgemeester en wethouders heeft een ambtelijk mandaat gegeven voor het onder voorwaarden gedogen van de bouw van bouwwerken voor de Floriade. Dit betekent dat ambtenaren namens het college inschatten of gedogen passend is.

Parallel aan het gedogen zal het vergunningentraject worden doorlopen. Hierdoor kunnen deze bouwwerken voor de opening van de Floriade gereed zijn.


Uitzonderlijke situatie

Wethouder Julius Lindenbergh (VVD) benadrukt dat het om een uitzonderlijke situatie gaat die in het belang is van Almere. 'We gaan voor een aantal deelnemers de bouw ambtelijk gedogen. Maar wel onder strenge voorwaarden, want de veiligheid blijft vooropstaan.'

Zo zijn er toezichthouders aanwezig bij cruciale onderdelen van de daadwerkelijke bouw en kan het gebouw pas in gebruik worden genomen als er wel een vergunning is. 'Op die manier kan de bouw weliswaar zo snel mogelijk van start gaan, maar doen we geen concessies aan de veiligheid', aldus de wethouder.

Het gemeentebestuur heeft de afgelopen periode al maatregelen getroffen om de vergunningentoets zoveel mogelijk te versnellen. Zo is het toetsprotocol voor kleine bouwwerken aangepast, is extra capaciteit ingezet en wordt gewerkt met korte lijnen tussen aanvrager en vergunningverleners.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer