Cono Kaasmakers partner pilotproject Ben & Jerry's

Ben & Jerry's en Cono Kaasmakers willen de CO2-uitstoot fors verlagen. In pilotproject Mootopia gaan vijftien melkveebedrijven in Nederland en de Verenigde Staten daarmee aan de slag.

Cono+Kaasmakers+partner+pilotproject+Ben+%26amp%3B+Jerry%27s
© Cono Kaasmakers

Tegen het einde van 2024 moet op deze bedrijven, waarvan zeven Nederlandse, de CO2-uitstoot zijn teruggebracht tot de helft van het sectorgemiddelde. In de pilot worden reductiemaatregelen onderzocht en getest. Succesvolle onderdelen van de pilot kunnen op termijn worden opgeschaald, zodat meer melkveehouders gebruik kunnen maken van deze bewezen technieken en maatregelen.

Cono Kaasmakers is leverancier van Ben & Jerry's. Room en melk zijn verantwoordelijk voor meer dan 50 procent van de totale uitstoot van broeikasgassen met betrekking tot Ben & Jerry's-ijs. Project Mootopia zal samen met Cono-melkveehouders en onder meer de inzet van nieuwe technologieën een bijdrage leveren aan de verkleining van de CO2-uitstoot.


Spijsvertering

Genoemd worden een betere weidegang, innovaties die helpen bij de spijsvertering, het inzetten van kleinschalige vergisters en technologieën die kunstmest kunnen vervangen. De inzet van Mootopia is een groter percentage voedergewassen van eigen bodem, vergroting van de koolstofvastlegging, verdere verlaging van het gebruik van kunstmest en vergroting van de biodiversiteit.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer