Gelderse teler oogst pioenrozen voor Moederdag

Glastuinder Cor Neijenhuis uit het Gelderse Huissen kwam woensdag handen tekort bij de oogst van zijn pioenrozen voor Moederdag.

Gelderse+teler+oogst+pioenrozen+voor+Moederdag
© Vidiphoto

Het knolgewas schiet uit de grond dankzij het mooie weer. 'Toen ik begon met oogsten, waren de nachten koud. Het was makkelijk bij te benen. Nu de zon meer schijnt, groeien de pioenrozen hard door. Alle hens aan dek dus', zegt de Betuwse teler.

Neijenhuis teelt sinds vier jaar pioenenrozen op 3.200 vierkante meter onder glas. 'Ik teelde eerst groente, maar het bodemleven ging kapot. Dankzij grondverbeteraars is de grond veel beter geworden. Ik koos voor pioenrozen omdat de teelt niet lang duurt, maar wel wat opbrengt.'


Goede prijzen

De pioenrozen gaan naar veilingen in Ede en Aalsmeer. De prijzen zijn goed, vindt de teler. Hoeveel hij voor de pioenrozen krijgt, vindt hij lastig te zeggen, omdat hij meerdere soorten teelt. Neijenhuis verwacht dat hij eind mei klaar is met de oogst van de pioenrozen.

De teler overweegt om ook in de vollegrond pioenrozen te gaan telen. 'Op een klein stukje. Ik wil het rustig opbouwen. Het voordeel van de teelt van pioenrozen in de vollegrond is dat de oogst later is.' Naast pioenrozen teelt Neijenhuis sinds twee jaar ranonkels. 'Die lijken populairder te zijn dan pioenrozen. Ze staan in ieder geval langer.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 4°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer