Hoogheemraadschap inspecteert dijken Midden-Delfland vanwege droogte

Hoogheemraadschap Delfland start half mei met het inspecteren van de meest droogtegevoelige dijken in Midden-Delfland. Het gaat om ongeveer 20 kilometer. Hiervoor moet het gras vervroegd worden gemaaid.

Hoogheemraadschap+inspecteert+dijken+Midden%2DDelfland+vanwege+droogte
© Thierry Schut

Afgelopen periode is weinig neerslag gevallen. Door de zon verdampt bovendien vocht, waardoor de dijken kunnen uitdrogen. Met kans op scheurvorming als gevolg. De dijken waar Delfland vanaf 5 mei gaat maaien, bevinden zich in Midden-Delfland, in de Aalkeet-Buitenpolder, Commandeurspolder, Duifpolder en de Woudse Polder.

Droogtegevoelige dijken zijn dijken waarvan de ondergrond uit veen bestaat dan wel geheel of gedeeltelijk op een veenondergrond ligt. In het uiterste geval wordt zo'n 200 kilometer droogtegevoelige dijken nagelopen. Dit is ongeveer een kwart van het totaal aan dijken die Delfland in beheer heeft.

De meest droogtegevoelige dijken bevinden zich vooral in Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Berkel en Rodenrijs. Bij aanhoudende droogte worden ook de overige droogtegevoelige dijken gecontroleerd. Eventuele ontstane scheuren worden door het hoogheemraadschap hersteld.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer