Meer beloning voor kringloopboeren Midden-Delfland

Hoogheemraadschap van Delfland is toegetreden tot het beloningssysteem voor kringloopboeren in Midden-Delfland. Boeren die zich daar inzetten voor het verbeteren van de waterkwaliteit krijgen daardoor voortaan ook een vergoeding van het waterschap.

Meer+beloning+voor+kringloopboeren+Midden%2DDelfland
© Arend van der Salm

Dat werd woensdag bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in de stal van melkveehouder Anton van der Ende. Deze kreeg een certificaat met daarop zijn scores op het gebied van dierenwelzijn, klimaat en biodiversiteit. Boeren in Midden-Delfland worden al sinds eind 2019 door gemeente Midden-Delfland en FrieslandCampina beloond als zij zich hiervoor inzetten.Door de toetreding van het hoogheemraadschap tot het beloningssysteem kunnen de financiële bijdragen voor boeren oplopen tot 2.800 euro per jaar. Daarbovenop komt nog een meerprijs per liter duurzamer geproduceerde melk van FrieslandCampina.


Goedkope beheerders landschap

LTO Noord-afdeling Delflands Groen is ook betrokken bij het project. Medevoorzitter Arnold van Adrichem roemt de rol van de betrokken partijen. 'Ze snappen hoe het werkt en doen hun best om de boer in het landschap te houden. Er is een wederzijds belang, want boeren zijn ook goedkope beheerders van het landschap.'

Wethouder Sonja Smit: 'Alleen als een boer geld verdient, kan hij investeren in de kwaliteit van zijn erf en land met de koe in de wei. De stapeling van beloningen voor duurzaamheid is in het belang van onze kringloopboeren en van de 2 miljoen mensen die rondom Midden-Delfland wonen.'


Grondstoffen in het water

Hoogheemraad Marcel Belt: 'Momenteel komen nog veel grondstoffen van boeren in het water terecht. Dat is niet goed voor het waterleven. Door de mineralenkringloop in de landbouw te sluiten, kunnen we dat voorkomen. Dat is niet van de ene op de andere dag geregeld. Wij willen daarom de boeren ondersteunen in deze transitie, onder andere door aan te sluiten bij de subsidieregeling van gemeente Midden-Delfland.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer