Nederlanders eten minste groente van Europa

Nederlanders eten de minste groenten van Europa, blijkt uit cijfers van de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) van de Verenigde Naties.

Nederlanders+eten+minste+groente+van+Europa
© Twan Wiermans

Volgens de FAO verorberen Nederlanders jaarlijks gemiddeld 58 kilo per hoofd van de bevolking. Daarmee blijft de Nederlandse consumptie van groenten ver onder de aanbevolen hoeveelheid van 87,6 kilo. Naast Nederland vertoeven Cyprus, Finland, Moldavië, Noorwegen, Slowakije, Tsjechië en Zweden onder de grens.

In de ons omringende landen wordt de aanbevolen hoeveelheid wel gehaald. Belgen consumeren gemiddeld 110 kilo op jaarbasis. Volgens de FAO zitten Duitsers op doorsnee 90 kilo. De statistieken tonen verder aan dat Kroaten de grootste liefhebbers zijn. Zij komen tot een consumptie van 302 kilo per hoofd van de bevolking, ofwel bijna zes keer zo veel als in Nederland. Albanië en Noord-Macedonië volgen met respectievelijk 298 en 269 kilo.

Hoewel er geen correlatie bestaat tussen het consumeren van groente en vlees, merkt de FAO op dat landen in Europa met een lage vleesconsumptie dit goedmaken door meer groente te eten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 2°
  70 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  11° / 2°
  50 %
Meer weer