Groothandelaar groenten en fruit verdacht van witwassen

Het Openbaar Ministerie (OM) eist een gevangenisstraf van twee jaar tegen een groothandelaar in groenten en fruit. Het OM verdenkt de Hagenaar van witwassen van ruim een miljoen euro en het opmaken van valse leenovereenkomsten.

Groothandelaar+groenten+en+fruit+verdacht+van+witwassen
© Pixabay

De verdachte heeft volgens het OM een contant geldbedrag van 167.000 euro in 2020 witgewassen. Daarnaast wordt hij verdacht van het witwassen van een totaalbedrag van bijna 1 miljoen euro vanaf 2007 tot nu toe. Ook zijn er volgens het OM minstens zeven valse geldleenoverkomsten opgemaakt waarmee de financiering van de aankoop van een aantal panden zou worden verklaard.

De verdachte heeft een eenmanszaak in de handel van groenten en fruit in de regio Haaglanden. In juni 2018 heeft de Belastingdienst een onderzoek aangekondigd bij het bedrijf van de verdachte naar aanleiding van twijfels over de juistheid van de ingediende inkomsten- en omzetbelasting over de jaren 2015, 2016 en 2017.

Het viel de Belastingdienst op dat de brutowinstmarges van de verdachte laag waren en dat de verdachte ondanks de bescheiden winsten een grote vastgoedportefeuille had opgebouwd. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer